Search
недела 5 јули 2020
  • :
  • :

Активистка на ЛГБТ: Семејството не треба да постои

Македонија

Заболени
7,046
+114
Мртви
341
+7
Излечени
3,027
Активни
3,678
Last updated: 05/07/2020 - 21:47 (+02:00)

Хомoceкcуалната активистка Маша Гасен, пред јавноста ги претстави плановите, реалната бopба за воведување на истополови бракови.

Гасен е новинарка, руска писателка и пораешна директорка на руското „Радио Слобода“, но поседува и американско државјанство, а со нејзината најнова изјава ја разлути целата јавност.

Таа открива дека бopбата не е за правата на хомоcekcуалците на брак, туку станува збор за реформулирање на семејството, бидејќи не требало да постои во сегашната форма.

– Овде не се работи за правата на хомoceуалците на брак, туку за, инситуцијата и бракот, како таков, односно семејството треба да се – демoнтира. Семејството не треба да постои и понатаму во класичната форма. – изјави таа, пренесе Београд365.

За време на дискусија во Сиднеј, во која учествувала и таа, отворено признала дека целта на ЛГБТ заедницата е целосна демонтажа на семејството.

– Бopбата на хомocekcуалците за брак, обично го сокрива она што планираме да го наравиме со сопружничкиот пар, кога ќе ја постигнеме целта. Приказната дека институцијата семејство при тоа, нема да претрпи никакви измени и промени, не е вистинита.. По мое мислење, семејството воопшто не треба да постои. – истакна таа.

За да направи илустрација на потребата за eлиминирање на семејсвото, таа како пример го наведе своето „семејство“, каде три деца, имаат пет возрасни родители.

Гасен истакна и дека сака да живеево таков правен систем каде ќе може да ја легализира таа реалност.

loading...