Search
недела 7 јуни 2020
  • :
  • :

Борче има нешто да ви каже! 😊

Македонија

Заболени
2,915
Мртви
151
Излечени
1,640
Активни
1,124
Last updated: 07/06/2020 - 03:47 (+02:00)
Борче Стаменов

Нека му пренесе некој на вајспремиеро дека у скоро сите текстилни фабрики бараат работници. Таман може пола администрација да потполни работни места. Е сеа се работи секој ден, па и на празници, платата е помала, прекувремените не се плаќаат и регресот се враќа назад кај газдана ама ќе се навикнат за 2-3 месеца. Плус владата ќе финаснира прекфалификација од прв седач, у прв кројач или прва пегла. Е сеа ќе падне владата на наредните избори ама тоа е друга тема 

Фотографија на Mitko Orovcanec.

loading...