Search
понеделник 25 мај 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

ДЕДОЈЕБОЈКАТА БАРАЛА ДЕМАНТ ОД ДОКАЗМ, А КОЈ ТЕ ТЕРА ДА СЕ ЗАКАЧАШ БЕ

Македонија

Заболени
1,978
Мртви
113
Излечени
1,422
Активни
443
Last updated: 25/05/2020 - 11:17 (+02:00)

БАРАМЕ МИРОСЛАВА БУРНС ДА СЕ ИЗВИНИ НА ДОКАЗМ ЗАТОА ШТО ДЕБЕЛАТА НИ СЕРЕШЕ НА ЛЕБОТ И НА ПОРТАЛОТ, СИТЕ НЕ СМЕ СПРЕМНИ ДА ЛЕГНЕМЕ СО СТАР АМЕРИЧКИ КУР ЗА ДА ЈАДЕМЕ ЛЕБ НЕКОИ И ЧЕСНО ЗАРАБОТУВАМЕ, НЕ СО НАЈСТАРИОТ ЗАНАЕТ..КАКО НЕКОИ ТН. НОВИНАРКИ.

ИНАКУ ОВАА СЕ ЈАВИ НА ТЕЛЕФОН ДА БАРА ИЗВИНУВАЊЕ.  ТАА И ДОБИ ПРОПИСНО МАРШ МА У ПИЧКУ МАТЕРИНУ

САКАЛА СЛАВНА ДА Е, ЕВЕ ТИ ДЕМАНТОТ ШТО СИ НИ ГО ПРАТИЛА АЈДЕ СЕА ТИ ПРВО ИЗВИНИ СЕ И УШТЕ ЕДНАШ НЕ СТАВАЈ НОС КАЈ НЕ ТИ Е МЕСТО

СОСЕМА НА КРАЈ МИРОСЛАВА КОГА ЈА ПРАЕШЕ ЈЕБЕНАТА РЕЦЕНЗИЈА ДАЛИ МЕ ПОБАРА ТОГАШ ЗА ВТОРА СТРАНА ДА МЕ ПРАШАШ НЕ ДА ТИ СЕ НАМОЧАМ НА ТАКВО ЕДНОСТРАНО НОВИНАРСТВО.

Барање за извинување и повлекување на текст

На ден 18.03.2020 година, на порталот доказмакедонија.мк (www.dokazmakedonija.mk) објавен е текст со наслов ,,Дебелата Мирослава дедојебојка сака да печали на грб на Доказ од Европска Унија”. Во текстот се изнесени низа клевети и навреди со кои се нарушени моите чест и углед.

Согласно член 8 од Законот за граѓанска одговорност од клевета и навреда, за клевета одговара тој што за друго лице со утврден или очевиден идентитет, со намера да наштети на неговата чест и углед, пред трето лице изнесува или пронесува невистинити факти што се штетни за неговата чест и углед, а знае или бил должен и може да знае дека се невистинити.

За навреда одговара тој што со намера да омаловажи, со изјава, однесување, објавување или на друг начин ќе изрази за друг понижувачко мислење, со кое се повредува неговата чест и углед. Доколку навредата е сторена преку средство за јавно информирање, можат да одговараат авторoт на изјавата, уредникот или лицето кое го заменува во средството за јавно информирање како и правното лице.

Со ова барање во согласност со член 13 од Законот за одговорност од клевета и навреда барам од Вас да неточната и навредлива вест ја повлечете и да се извините. Извинувањето и јавното повлекување барам да го објавите на истото место и во ист обем на интернет страницата доказмакедонија.мк во рок од 48 часа, како истото би го дало законски предвидениот ефект на ублажување на штетата.

Како автор на погорецитираните невистинити тврдења Ве повикувам најдоцна во рок од 48 (четириесет и осум) часа од примањето на ова барање, јавно да ми се извините и да ги повлечете изнесените невистини и навреди кои ги направивте достапни за јавноста и преку профилите на Фејсбук на на јавноста преку Вашиот профил на социјалната мрежа „фејсбук“, на начин што извинувањето и повлекувањето ќе ги објавите на истото место и во истиот обем.
Во спротивно, Ве известувам дека согласно Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета против Вас и против правното лице, преку мојот правен застапник ќе поведам соодветна судска постапка пред надлежниот суд.

Мирослава Бурнс

мирослава симоновска-бурнс Archives » ekran

loading...