Search
петок 3 јули 2020
  • :
  • :

ДЕВОЈЧЕВО ОД ЗООЛОШКА ТИНА СЕ ПАЛИ НА СЕТЕК, И СЕТЕК СЕ ПАЛИ НА НЕА, ЧОМБЕ АБЕР НЕМА КАФЕ СИ ПИЕ

Македонија

Заболени
6,787
+162
Мртви
328
+7
Излечени
2,876
Активни
3,583
Last updated: 03/07/2020 - 20:47 (+02:00)

Вчера само што си отворив нова неотпакувана греалка од SETEC, se od tehnika и ја уклучив да дувне, се запали за секунда. Нормално, веднаш ја исклучив од струја, но продолжи да гори цел внатрешен дел и цел стан ми се наполни со црн чад. Едвај успеав да ја фатам за кабел и извадам на тераса, зашо ќе се запалев за малку и јас. Греалчево демек има една година гаранција, а се запали од прво пуштање. Доволно е што ноќеска се изнадишав отровен чад, а замислете ова да се случеше додека спијам, па човек може да умре од вдишување на отровот. И нормално, на крај ова ќе заврши или со извинување или со замена на нова греалка, а тоа што можела да запали цел стан и луѓе да умрат никому ништо. Сакав да го свртам постов на шала на смеа, ама сфаќам дека е стварно сериозна работа и сакам да предупредам и други да не им се случи ова. Јас имав среќа што бев до греалката, но за друг може ќе беше кобно…

Фотографија на Tina Mickovska.

Фотографија на Tina Mickovska.

loading...