– До мене стигна само информација дека утрово бил малку нервозен и не сакал да му се стават лисици кога требало да биде спроведен во судот, веројатно тоа е причината што така изјавил – вели Рахиќ за „Република“.

Рахиќ објаснува и дека според протоколот на Јовановски, сепак, морало да му бидат ставени лисици на рацете. Директорот на затворот додаде и дека во последните седум месеци го чувале како мало бебе и дека нема шанса некој од таму да му направил нешто.

Јовановски пред почетокот на денешното судење за „Рекет“ на самиот влез од судницата им се пожали на новинарите дека бил нападнат.