Во осумдесеттите тоа беше Габриела Сабатини, потоа Ана Курљикова, па Бушар, а сега ја имаме Ангелина Димова.

Таа има само 19 години и се пробива во врвот на ВТА листата.

Украинката обожува да објавува фотографии на социјалните мрежи, а страст има кон луксузните автомобили.