Германски доктор тврди: 50 проценти од тестовите за корона се неточни
Германскиот доктор Клаус Кенлајн смета дека 50 провенти од тестовите за корона покажуваат погрешни резултати.

Половина од 160.000 тестови во Германија можно да се погрешни. Доколку имаат и еден молекул на било што може да биде позитивен тестот, но тоа не значи дека пациентот е болен и има корона вирус-смета докторот од Кил.

Според него, тешко е да се утврди колкава досегашната стапка на смртност и оти за тоа потребно да се направат многу повеќе тестови.

Тој е убеден дека секоја година многу повеќе луѓе умираат од сезонски грип но оти тие бројки не се соопштуваат.