Search
недела 7 јуни 2020
  • :
  • :

Го паметите ли „местото со најубави сендвичи“ во Скопје?

Македонија

Заболени
2,915
Мртви
151
Излечени
1,640
Активни
1,124
Last updated: 07/06/2020 - 05:01 (+02:00)

Некој го памети како местото со најубави сендвичи, а некои други пак како збирно место на Скопјани – без дилема станува збор за најлегендарната сендвичара во градот со уникатен наслов „Чичко Стоилко“.

Скопјани со носталгија велат дека ова местото каде што се собирале генерациите од 70-тите и 80-тите, единствената сендвичара каде што се чекал ред за да вкусат најубавите сендвичи во градот.

Урбанизацијата на главниот град за жал го избриша овој убав дел од Скопје, а старите скопјани на социјалните мрежи раскажуваат и за семејната трагедија која сопственикот ја доживеал по ставањето на крај на бизнисот.

Едно е сигурно: Оваа слика буди многу спомени за градот кој веќе го нема.

loading...