Search
среда 8 јули 2020
  • :
  • :

ГРУЕВСКИ НОСИ СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ ВО УНГАРИЈА: Во Будимпешта се сретнал со економски прествници на унгарското МНР Кинезите од автопатот и овде се

Македонија

Заболени
7,244
Мртви
351
Излечени
3,324
Активни
3,569
Last updated: 08/07/2020 - 14:01 (+02:00)

ЈАКОООООООООООООООООООО

Нормално е да се среќаваме со Никола Груевски, одговорија од унгарското Министерство за надворешни работи на прашањето на порталот 444.hu, откако екс премиерот влегол во станот до редакцијата на овој портал и се сретнал со Иштван Јо, државен секретар во унгарското министерство.

Но она што поголемиот дел од македонските медиуми воошто не го пренесоа е фактот што Иштван Јо е заменик државен секретар во МНР за промоција на извозот. Што значи дека средбата воопшто не била поврзана со неговиот aзил кој го доби

Средбата на Груевски со економски претставници на унгарското МНР отвора повеќе прашања отколку што ни дава одговори со оглед на економската експертиза која Груевски повеќе пати ја има потврдено преку својата работа како премиер на Македонија, но и како советник во Србија. Се поставува прашањето дали тој договора странски инвеститори кои можеби треба да инвестираат во Унгарија?

Многу веројатно е дека тој помага за подобрување на економската клима во Унгарија, можеби преку привлекување на странски инвеститори или пак подобрување на извозот на државата за што е задолжен претставниот на унгарското МНР. Како и да е факт е дека Груевски беше и остана познат по своето работно темпо од 24/7 и во брзо време не планира истото да го намали.

loading...