Search
сабота 6 јуни 2020
  • :
  • :

Ја релативизира метлата со дефокус за можни избори Дрн дрн

Македонија

Заболени
2,915
+125
Мртви
151
+2
Излечени
1,640
Активни
1,124
Last updated: 06/06/2020 - 18:31 (+02:00)

Оваа глупоста со “ветингот” во МВР ми заличува на Писмото на Тито и Извршното биро на ЦК КПЈ за испитување на потеклото на имотот во 70 – те години од минатиот век. Акција: имаш куќа врати стан!!! Знаете – заврши неуспешно… Во МВР, а посебно во УБК, требаше да се спроведе една друга истрага за законитоста во постапките на раководни и други лица во монтираните политичко – полициско – судски процеси во време на Хунтата на Грујо. И за многубројните злоупотреби на моќта на оваа Служба, се разбира… Така, ова со “ветингот” е само уште една епизода од циркуската претстава која ни се сервира во замена за невоспоставувањето на системот на одговорност и владеење на правото! Згора на тоа, по сите прописи и по логика оваа обврска/задача е во надлежност на УЈП а не на МВР! Претеравте со демагогија!!

Германија и да прифати можен датум, Франција, Холандија и Данска се дефинитивни блокирачи, така што не ми се јасни информациите само за Берлин.

pismo

 

loading...