За само 3 месеци премиерот Заев ја смени информацијата за бројот на вработени во Македонија.

Разликата во информацијата на премиерот е фрапантна.

Се работи за разлика од дури 13,400 луѓе кои сега исчезнаа од проекцијата на Заев.

Што се случи со овие луѓе премиерот не кажа, дали тој тогаш лажеше или беше погрешно информиран не кажува ниту Заев ниту неговиот кабинет.

Споредете ги сами двете фотографии на кои Заев дава две различни информации од кои за една работа сигурно лаже.