Search
четврток 2 јули 2020
  • :
  • :

КАКО ПОСЛЕ ПАНДЕМИЈАТА, БОГАТИТЕ WS СИРОМАШНИТЕ

Македонија

Заболени
6,454
Мртви
306
Излечени
2,598
Активни
3,550
Last updated: 02/07/2020 - 12:01 (+02:00)

Dragan Milosavljevic

Кога ќе заврши лудилото со коронавирусот, оние имотните ќе отидат на заслужен одмор по Медитеранот или ќе си го враќаат тенот на егзотични острови. Сиромашните ќе отидат во маркетите да се обидат да ги разменат резервите на тоалетна хартија за пари или ќе си ги враќаат надојдените рати од кредитите. Првите ќе зборуваат дека самите се виновни што не побрзале навреме да резервираат по агенциите, а вторите ќе се расправаат кој е виновен за тоа што немаат ништо, Заев или Мицкоски, Рада или Груевски, Бранко или ЉуБчо. И се така, до новиот вирус, новата поплава или новата војна.

loading...