Search
понеделник 25 мај 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

КОИ БУДАЛИ БРЕ ПИШУВААТ УЧЕБНИЦИ?

Македонија

Заболени
1,978
Мртви
113
Излечени
1,422
Активни
443
Last updated: 25/05/2020 - 10:17 (+02:00)

Mirche Kotevski

Како системот ги воспитува децата уште од мали, особено ако немаат “ниту братче,ниту сестриче”? Оваа приказна за обработка е во учебникот по Македонски јазик за второ одделение. Замислете како тоа ја зајакнуваат самодовербата кај децата. Значи ако немаш братче или сестриче,мора да седиш дома и само од прозорец да ги гледаш децата што имаат братчиња и сестричиња, како весело си играат во паркот. Ти како дете без брат или сестра си тажно, осамено и без другари. Тие што ја прават наставната програма треба под итно да се консултираат со стручни лица како се негува менталното здравје кај сите, особено кај децата.

Фотографија на Mirche Kotevski.

Branka N. Donevska Кои будалаштини, која ограниченост!? Никогаш нема да излеземе од пештерите! Многу имам да кажам на темава (од тоа кои се најчестите мотиви овде за повеќедетни семејства, па за „пресреќните братчиња и сестричиња“ од овој систем и „многу посветените“ родители, до написите од типот „меѓусебно масакрирање во

loading...