Search
недела 5 јули 2020
  • :
  • :

ЛЕНЧЕ РИСТОВА СОЛЗИ РОНИ ЗА СЈО, ДЕНЕС НИ Е ПОСЛЕДЕН ДЕН ОД ЛАПАЊЕТО И РЕКЕТИРАЊЕТО БИЗНИСМЕНИ

Македонија

Заболени
6,932
Мртви
334
Излечени
2,987
Активни
3,611
Last updated: 05/07/2020 - 09:01 (+02:00)
Фотографија на Lence Ristoska.
Lence Ristoska се чувствува  носталгично.
Фотографија на Lence Ristoska.

За мене СЈО беше симбол за борба за идеали, за борба за правда, интегритет, подобра иднина, борба против злоупотреби на системот, на послабите, на зависните, борба против неказнивост. Начинот на кој згасна СЈО, начинот на кој никој не најде храброст изречно да каже дека се укинува институцијата, мислам дека не заслужува коментар, затоа што борбата за правда е вистинска само кога е плод на внатрешен порив за одговорност, првенствено лична, па потоа на сите кои грешеле пред законите, порив за нетолеранција на неказнивост, порив за принципелно и однесување со интегритет.

loading...