Search
петок 3 јули 2020
  • :
  • :

Македонецот со факти кон ,,Војводата”

Македонија

Заболени
6,787
+162
Мртви
328
+7
Излечени
2,876
Активни
3,583
Last updated: 03/07/2020 - 22:17 (+02:00)

A бре, ,,Војводо Новоградски”, кажи ми ти по сопствена желба ли биле ,,регрутирани” двајца браќа од Фамилија, еден во Бугарско а друг Српско? Сами се пријавувале а?
Затоа ли се пишувани на иста дата, година на раѓање, а ,,Војводо”???
Си ги имам у Фамилија ,,Војводо”!
Знаеме дека сме немале држава во тоа време.А се повеќе сум сигурен дека сме ја немале од такви како тебе.Да, да , баш од такви.
Кој ти дава право да ја користиш ,,матната вода” во која заплови Македонија?
А заплови од сличните и некорисни за македонскиот идентитет.
По сите параметри за ,,Патриотизам”(земи Пр.САД како еден конгломерат што во најмала рака е појдовна точка кон поентата)
овие изјави се апатриотски.Дури и да е така , а не е , секоја девалвација на родната земја е чин на говор на апатрид.
Така да твоите продадени филозофии чувај си ги за себе ,,голем” маков ,,Војводо”!?
За аргументите и за фактите
Сарказмот е главното оружје на македонската интелектуала и во минатото и денес.Особено денес во овие бури за македонскиот ген и идентитет.Сите интриги, сплетки и подметнувања во минатото се кукавичји јајца оставени на ,,лежење” при друга кукавица.Според самиот систем на вредонсоти, тоа е експликацијата за сите денешни ,,сматоци”!
,,Фалиш Шекерче!
Ама фалиш на македонски литературен јазик?!Да, оној кодифициран четириесет и АСНОМска само и само да избегаме од Вашите налети.Вашите и на другите ни ,,мили” комшии.Денес освен иронијата на вистината се друго е Панаѓур на суетите!
Ве поздравува Македонец и Човек, Ве поздравува комшијата Гоце Марков!

Ако им текне на Бугарите да си го побараат Љубчо кој прв призна дека Гоце Делчев бил бугарски учител, ВМРО-ДПМНЕ ќе остане без историја!

Gepostet von Seir am Mittwoch, 12. Juni 2019

loading...