Search
четврток 9 јули 2020
  • :
  • :

Македонски ретро песни на кои и ден-денес „шизиме“ до лудило

Македонија

Заболени
7,572
+166
Мртви
362
+3
Излечени
3,624
Активни
3,586
Last updated: 09/07/2020 - 21:47 (+02:00)

Музиката е магија. Таа има неверојатна моќ да ни наврати куп слики, чувства, спомени…

Makedonski-retro-pesni-na-koi-i-den-denes-„shizime“-do-ludilo 01 630x340.jpg

Велат времето „лета“, а со брзиот животен тек се менуваат трендовите, гледиштата , вкусовите, како и самите ние.

Во последните три децении македонската музика минуваше низ разни модификации.

Постојат песни, стари со години кои биле вистинска актракција на ноќните журки и собири, а повеќето од нив се слушаат и ден-денес.

Песни што поседуваат чудесна вибрација, ритам кој нѐ „движи“ и ни буди носталгија.

Во продолжение ви претставуваме листа од 30 македонски ретро евергрини создадени за „шизење“:

„Кучето мое“

;

„Кока кола“

;

„Во парк“

„Опинок“

;

„Пушење“

;

„Корпичка“

„Неправда“

;

„Стамбол со се Бардовци“

;

„Постела рози“

;

„Ти немаш појма“

Македонски ретро песни на кои и ден-денес „шизиме“ до лудило

„Кучка неверна“

„Скопските девојки“

„Таму кај што си“

„Многу солзи“

;

„Залудно е да се напијам“

;

„Магија“

;

„Ноќна кралица“

;

„Пијан и млад“

„100% те љубам“

„Временска машина“

Македонски ретро песни на кои и ден-денес „шизиме“ до лудило

„Hi-fi“

„Еј би си“

„Пепелашка од наше маало“

„Забава до бесвест“

„Обиди се“

„100% фанки“

„Подарок“

„Знам дека си ти“

;

„Дупла вотка“

„Ме полудуваш“

Мила М. | Црнобело

И ЈЕДАН ПОЗДРАВ ДО АНА КАМЧЕВА СО ПРИГОДНАВА ПЕСНИЦА

loading...