Search
петок 3 јули 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

НЕ ИЗДРЖА: УБАВОТО ЛАВОВСКО СРЦЕ ДАРИН СИ ЗАМИНА КАЈ ДЕДО БОЖЕ

Македонија

Заболени
6,625
Мртви
321
Излечени
2,748
Активни
3,556
Last updated: 03/07/2020 - 11:16 (+02:00)

Статус на Марија Стојанова:

Убавото лавовско срце Дарин си замина кај дедо Боже… беше само едно мало детенце, а нé обедини толку многу души во име на сочувство и љубов. Како вистински јунак.

Бог да им даде сила и утеха на родителите. Tanja, Blasko, примете искрено сочувство.<3

Како што беше познато, претходно беше објавен овој случај исто така од Марија Стојанова:

Драги мои пријатели, има едно детенце, во болница е во Германија, наше е, македонче, миличко едно, со очиња како изворчиња, Дарин се вика, гордост на мама и тато.

Веќе три недели се борат во болницата за него, и лекарите, и неговите родители, кои исто така се лекари, Тања и Блашко се викаат. Едно пиле веќе им замина кај дедо Боже, една мала принцезичка, Нина, на седум годинки, а Дарин што сега се бори за живот ѝ е помалото братче.

Состојбата со него е многу критична, многу. Заради големиот притисок во главата ноќеска го оперираа со саати, меѓутоа прогнозите не се добри. Мозочето престанало да му работи.

Сега само чудо може да ни го врати Дарин, само чудо, само дедо Боже, а може да се случи такво чудо, имало и ќе има, и затоа ве молам, ако некој од вас го прочита ова, помолете се за него, за дедо Боже да му ја врати силата, да ги отвори очињата, малку само да трепне, да се помрдне, да им даде знак на живот на неговите родители, да направиме ланец од молитва и со љубов да ги прегрнеме и Дарин и неговите родители. Ништо не е важно. Ништо.

Што и да имаш, со што и да си опкружен, какви грижи и притисоци и да те мачат во животот, ништо не може да се спореди со мајчинската, родителската љубов, и болката, да си го гледа чедото како губи животна сила. Ве молам мили мои, пуштете една молитвичка до Небото <3 Дарин се вика, Авенџери ги сака…

GALAMA PORTAL

loading...