Search
среда 3 јуни 2020
  • :
  • :

Ние све знаеме зошто ни се може, а вие толку треба да знаете и можете!

Македонија

Заболени
2,492
+101
Мртви
145
+4
Излечени
1,605
Активни
742
Last updated: 03/06/2020 - 21:47 (+02:00)

На одлуката за вонредна состојба учествуваа и позициските и опозициските политички партии. Сите имаат учество, односно партиципираат во власта и носат одговорност, а носењето одговорност понатаму ќе премине во поднесување одговорност!
Народот на Македонија, воопшто не се побуни на оваа одлука, даде доверба на Владата (Пржинска) и на институциите за да чинителите на власта создадат состојби кои ќе се во насока на што помали човечки и економски загуби.
Се превземаат мерки!!!
Мерките се во ред, но ако се возможни за инплементација…
ПРВО!!!
Имаме полициски час, па потоа се зголеми времетраењето.
Одлично е тоа во услови кога народот и не ја разбира баш најдобро опасноста. Но, во исто време полицискиот час за да биде ефективно средство за одбрана од вирусот истиот треба да има СОДРЖИНИ!!!
НЕ Е СОДРЖИНА ако само ги затвориш луѓето, пуштиш џандари на улица да вртат и толку!!!
Тоа е полициски час во услови кога се случува ОКУПАЦИЈА некаква!!!
Полицискиот час треба да подразбира СОДРЖИНИ како АКТИВНО чистење и дезинфекција на улици, установи, влезови, лифтови, критични точки, достава на храна и лекови каде што е потребно, организирање пристапни ленти пред банките, аптеките, поголемите маркети…
МИЕЊЕТО РАЦЕ не е заштита ако државата не обезбеди ДЕЗИНФЕКЦИЈА на местата кои се допираат со РАЦЕ!!!
Значи дека се случува некое лудило кое ОВАА ВЛАСТ составена нели од горенаведените чинители нема решение.
ВТОРО!!!
Недозволиво е здравствени работници (доктори и персонал) да ги доведуваш во ситуација да не се заштитени со најсовремени средства за заштита и истите да се заразуваат!!!
Тоа ти е исто као да испратиш војска на фронт без муниција!!!
Не чекаш ТЕНДЕР, цел свет е во криза, бараш, молиш, правиш све што треба да набавиш заштитна опрема за твоите војници во овој случај доктори и персонал!!!
ТРЕТО!!!
Знае народот дека оваа земја има празни каси, знае народот дека и тие пред вас и вие салата ја направивте земјава!
Се е искрадено!!!
Е ај сеа преку донации да се вратат парите па да се пишат на оној бројчаникот….
Не маслосувајте со зејтин, ВАДИ ТОА ПАРИТЕ пошо народот ќе ти ги извади на нос по ова!!!
ЧЕТВРТО!!!
5Г…. Што е ова лудило да во оваква криза и вонредна ситуација се поставуваат (нели пробно) антени и глупости кога народот е исплашен?
Што народот ќе помисли?
Дека ова мора позади грб да се направи?
Па ништо, колку и да е тоа ебано 5Г безопасно народот својот бес ќе го насочи и таму потоа.
Една ебана антеничка нема да остане! Затоа што е поставена ПОЗАДИ ГРБ, во време на КРИЗА, кога наместо да се дезинфицира се со горенаведените активности во полициски час!!! н
Не знам веќе што да кажам, бесот на народот веќе се случува…
Преголема е надменоста…
Ние све знаеме зошто ни се може, а вие толку треба да знаете и можете!

loading...