Search
четврток 2 јули 2020
  • :
  • :

Никогаш не ги фрлајте овие кесички, тие вредат злато- ќе ви помогнат за неколку работи

Македонија

Заболени
6,454
Мртви
306
Излечени
2,598
Активни
3,550
Last updated: 02/07/2020 - 11:47 (+02:00)

Вреќичките со силика гел можат да имаат повеќенаменска примена, иако до сега сигурно повеќето од вас ненамерно ги фрлале.

Малите вреќички со силика гел ги добивате секогаш кога купувате нови чевли, торби и слично. Наместо да ги фрлате, искористете ги бидејќи тие навистина можат да ви помогнат, а еве и како.

Имено, можете да ги ставите во кутија со алат, во торба во која носите работи за теретана или торба каде го чувате вашиот фотоапарат бидејќи тие ја спречуваат насобраната влага.

Ставете неколку вреќички во ормарот каде што ги чувате крпите, во ќесата за украси за елката бидејќи така ќе изгледаат како да се нови.

Држете ги покрај ветробранското стакло и така ќе спречите негово замаглување, ставете ги во несесерот со шминки за тие да останат свежи, држете ги во фотоалбумот за фотографиите да изгледаат како нови. Држете ги во близина на смеките кои сакате да ги посадите за да останат свежи.

Решете се од лошиот мирис на старите книги така што во книгите ќе ставите вреќички од овие пакувања.

loading...