Search
вторник 7 јули 2020
  • :
  • :

Ohrid sky: Општина Охрид отворила нов „општински парк“ за строга заштита на старлети на трошок на граѓани

Македонија

Заболени
7,244
+120
Мртви
351
+5
Излечени
3,324
Активни
3,569
Last updated: 07/07/2020 - 20:46 (+02:00)

Во Општина Охрид немало само „Мечки“ како што изјави премиерот на трибина со граѓаните на Охрид,напротив Општина Охрид постана „Национален Парк“ на заштитени ендемични државни службеници,а кој единствена обврска на својата работна позоција им е онаа ,да земат Личен доход за тековниот месец, а за други ибврски не станува збор! Име се и сешто, од „старлети“, „плејбој зајчици“, „платени дневни уговарчки и уговарачи“, дистрибутери за „Орифлејм“… итн….

Деновиве во Охрид се поактулено е новиот систем по кој ќе треба да се прилагодат граѓаните , при нивните обиди да ги остварат своите права во Општина Охрид.Новиот систем е по систем на најава ,и доколку бараните лица од службата каде имате потреба се тука, ќе треба да дојдат на капија , да ви ја отворат вратата и да Ве земат со нив?! Секако ,дека овој систем би бил добар во некое си опшество каде вработените ќе бидат сервис на граѓаните,а не како ова во РСМ ,каде граѓаните се сервис на државната администрација, од едноставна причина ,а таа е она фактичката дека повеќе шансите Ви се да добијате премија на Лотарија на САД, одколку ,дека некој од оваа државна администрација ,ќе се мачи и ќе се одкаже од „Секс паузата“,за да завршат работа на граѓаните!?Има многу причини , но ветивме дека ќе објавуваме ,све она што ќе го дознаеме со факти , дека будно ќе бидиме критичари на сите девијантно појави.Се плашеле да не сме ги фотографирале,но не само што ќе бидат будно опсервирани од редакциите , туку сите ќе ги објавуваме:

ЗА БЕЗБЕДЕН СЕКС, НЕ КОРИСТИ ДУРЕКС, ЗАКЛУЧИ ГИ ВРАТИТЕ ?!

Екватантен пример на злоупотреба на работно место за приватни бизнис цели , или она за што говоревме ,дека вработувањето во државната администрација за поединци, преставува стекнување Статус во опшеството,а за личен интерес е следен:

Државниот службеник во Општина Охрид Ива Николоска ,која по систематизација за работа има решение Виш соработеник во Одделение за туризам и локален економски развој,истата е префрлена со усна наредба во одделението на Меѓународна соработка!

Можеби ,некој ќе каже ,има такво право раководителот!,да има, доколку Ива Николсока ги исполнува своите работни обврски!

Но наместо посочената да се посвети на својата работа -Државен службеник ,вработен во Општина Охрид,виш соработник во кабинет на градоначалник оддел меѓународна соработка,Николоска целиот свој работен ден ,кога е на работа ,а не на пауза, го користи на социјалните мрежи , посебно на социјалната мрежа Фејсзбук.

Наместо државен службеник , на официјалната нејзина страна ,таа се преставува како Туристички водич ИВА НИКО?! Сите нејзини објави се во период на работното време , од службените компјутерски единици на Кабинет на градоначалник,во кој таа е дел од тимот за меѓународна соработка?! Се поставува отворено прашањето,дали „Туристички водич“ е дел од меѓународната стратегија на Општина Охрид ,за приватни бизнис цели?Дали за вакви дејствија граѓаните на Општина Охрид ги плаќаат државните службеници?!

да не биде поопштински пример-Реакла казала, мал извадок од објавите на општинскиот Туристички водич за меѓународна соработка , и како тоа се прават фотогалерии на работно место, а,да , граѓаните нека чекаат пред влезните врати??!!

КОЛКУ ПОВЕЌЕ УСПЕЕШ ДА КАЧИШ НОЗЕ НА БИРО, ТОА ПОВЕЌЕ НАПРЕДУВАШ?!

Оваа фотографија во целост дава престава ,како „маникенките“ за меѓународна соработка при општина Охрид ,имаат крајно улично однесување?! Седната на службеното биро,со кафе во раце ,наместо работа ,практицираат фото сесија?! Ќе понесе ли некој од раководителите одговорност?

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ И ФОТО ГАЛЕРИЈА КЛИНКИ ТУКА

loading...