Search
недела 7 јуни 2020
  • :
  • :

Павле беее до кај ја дотеравме…

Македонија

Заболени
2,915
Мртви
151
Излечени
1,640
Активни
1,124
Last updated: 07/06/2020 - 04:31 (+02:00)

Фотографија на Vlatko Makedonski Grdanoski.

Гатанка – независен зависник

Пиле ли е, кока ли е
Тоа пола, што ли е?

Да не е прасе, праша некој,
Или е недозволено за секој?

Нит е прасе, нит е кока,
Лек е бре, баш сте стока.

Правда нема, дојде мир,
За нас море, за вас вир.

На пратеникот некој да му објасни дека нема потреба да нарачува масло од канабис на мобилен…може легално да се купи во аптека, особено за индицирани онколошки заболувања!

Бидејки е за блиска личност, желбата му била “СПАКУВАЈ МИ УБАВО”!!!

Или, на пример:
Влагаш у Зегин, на фармацевтката и викаш “Дајте ми едно пакетче аспирин за блиска личност , и СПАКУВАЈ МИ УБАВО”!!!

Фотографија на Миленко Неделковски.

loading...