Search
недела 5 јули 2020
  • :
  • :

ПИТКА ВОДА ЗА ДОЈРАНЧАНИ, НОВ ЕКО СИСТЕМ ЗА СТАБИЛНО СНАБДУВАЊЕ, ГРАДОНАЧАЛНИК КОЈ РАБОТИ И ОСТВАРУВА, А КУЧКИТЕ СИ ЛАЈАТ

Македонија

Заболени
6,932
Мртви
334
Излечени
2,987
Активни
3,611
Last updated: 05/07/2020 - 08:01 (+02:00)

Професорката Каракамишева го обвинила градоначалникот на Дојран дека општината нема вода….

Но, за само 30 тина саати Градоначалникот на Дојран со екипа го санираа проблемот и донесоа чиста еко вода…

Како што рече градоначалникот нема нерешлив проблем претходната власт потрошила 2 милиони евра за лулашки и реквизити за забава, а не вложиле во систем за питка вода жителите и  туристите пиеле вода од систем кој бил со стари и зарѓани цевки види фото..90 МИЛИОНИ ДЕНАРИ се дадени од претходната локална  власт на исушени палми и даски споменици а немале 1,5 милиони денари за пивка вода со еко стандарди за своите граѓани.

Еве како после 35 часовниот подвиг  медиумите известија за ова:

Стар Дојран доби вода. Заменета е постојната пумпа со нова, односно станува збор за нов систем за вадење вода на длабочина од 100 метри. Старите дотраени цевки се заменети со полиетиленски еко цевки, изработени по еколошки стандарди.
Според општината ова ќе значи долгорочно решавање на проблемот со водоснабдувњето во Дојран.
Изминатите 20 часа екипи дежуреа и буквално спиеја на теренот за да се реши проблемот. Горниот дел од Стар Дојран беше цели четири денови без вода.

loading...