Search
среда 27 мај 2020
  • :
  • :

ПОПОТ ОД БИГОРСКИ Е ЧИСТ БУГАРАШ

Македонија

Заболени
2,039
+25
Мртви
119
+3
Излечени
1,470
Активни
450
Last updated: 27/05/2020 - 13:46 (+02:00)

НЕДОСТОЕН, НЕДОСТОЕН, НЕДОСТОЕН…

Со години забрануваше внесување на знамето од Кутлеш во манастирот Бигорски.

Едногласни избран се вели во соопштението!!!
Значи за него гласал и Јосиф (Полошки), како сатисфакција за мене кога се расправав со пријатели за улогата негова и за сомнителниот му промоскуитет!!!
Но, гласал и Агатанглел, што пак за мене е најнепријатното изненадување. Но, и доказ, дека ваков црковен клер не му е потребен на МАКЕДОНСКИОТ народ.

Фотографија на Boban Nonkovik.
Фотографија на Boban Nonkovik.

Boban Nonkovik се чувствува  згрозено.

НЕДОСТОЕН!

Да биде иронијата поголема, човекот што е најголем негатор на античкото минато на Македонците и кој пред Владата на СДС тоа да го направи со Договорот од Преспа, прв забрануваше употреба и внес во Бигорскиот манастир на знамето со ѕвездата од Кутлеш, избран за викарен епископ Антаниски по област наречена така во македонскиот антички период!

Понижувањата на македонскиот народ продолжуваат… 😠😠😠

П.С. Мој духовен отец, со кого расчистив во 2016 г., кога за првпат пред мене го откри своето бугараштво, заради што си помина како бос по трње, па мораше да бара помош од мојата сопруга: “Ане, ма, речи му, зошто вака ми зборува!?” 🤮

П.П.С. Бигорскиот манастир “Св. Јован Крстител” е свето православно-македонско место цели 1.000 години, а не заради о. Партениј и неговото делување!

Фотографија на Boban Nonkovik.

Фотографија на Boban Nonkovik.

loading...