Екс директорот на Фондот за здравство, Ден Дончев, бил приведен и во моментов е на распит во полициската станица Карпош – довнава Лидер од извори во МВР.

Како што дознаваме, Дончев е приведен по објавата на видео и аудио разговорите од профилот на јутуб со име “Лепливи раце”.

Во видеото се гледаше како тој во торба става снопче паро изрекетирани од една компанија.

Во овој момент не е познато каде е пронајден од страна на полицијата и дали се обидел да бега.

Како што дознаваме, по распитот во П.С. Карпош се очекува тој да биде изведен пред јавен обвинител и истражен судија.