Search
среда 27 мај 2020
  • :
  • :

РАШКО НЕМА ПАРИ ДА СИ КУПИ МАСКА, НЕ ГО КАЗНУВАЈТЕ МУ ТРЕБААТ ПАРИТЕ ЗА ВТОРИОТ ИЗМИСЛЕН ДОКТОРАТ

Македонија

Заболени
2,039
+25
Мртви
119
+3
Излечени
1,470
Активни
450
Last updated: 27/05/2020 - 15:32 (+02:00)
#Следиме шарлатан од Влада, кој не ги почитува препораките за заштита од ковид-19

Фотографија на Следиме.

Фотографија од генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски, како слободно се шета во продавница без притоа да носи заштитна маска, марама или шал се споделува на социјалните мрежи. Иако не е познато кога и каде фотографијата настанала, но може да се забележи дека продавачките носат заштита што упатува на тоа дека е направена во време на пандемија од Ковид-19.

Се поставува прашањето дали тој ќе одговара за непочитување на владините мерки? Дотолку повеќе што на сила е уредбата што ја донесе Владата за задолжително носење на заштитна маска при излегување надвор од домот, односно при движење на јавни места и површини од отворен и затворен тип.

Со ваквиот потег Рашковски го загрозува сопственото здравје, но и здравјето на другите граѓани во време на пандемија од корона вирус.

loading...