Search
четврток 2 јули 2020
  • :
  • :

Само уште Тито Петковски остана лојален и носталгичен кон „Ден на младоста“

Македонија

Заболени
6,454
Мртви
306
Излечени
2,598
Активни
3,550
Last updated: 02/07/2020 - 10:16 (+02:00)

Претседателот на НСДП, Тито Петковски го честита некогашниот празник Денот на младоста 25 мај познат и како роденденот на доживотниот претседател на поранешната СФРЈ, Јосип Броз Тито.

Облечен во маица со ликот на Тито ,но оној на Јосип Броз, Петковски го честита овој ден со зборовите: „Честит Денот на младоста.

Сеќавање и почит кон еден државник и една држава кои веќе не постојат“.

Ниту една друга јавна личност или политичко движење и партија со идеолошка и историска сличност со СФРЈ не го честита „Денот на младоста“ и ден од раѓањето на доживотниот претседател на Југославија.

ВЕРИТАС

loading...