За Клаудија се верува дека е во врвот на Синалоа и тоа дека го води одредот на убијци Лос Антракс, која ги извршувала највалканите работи за овој картел.

Blog del Narco Oficial@blogdelnarcomx

Muere en , por Sobredosis Claudia Ochoa Félix ‘La Emperatriz de los Ántrax’, corre el rumor de que realmente fue asfixiada por un torniquete https://www.blog-del-narco.com.mx/2019/09/muere-por-sobredosis-claudia-ochoa.html 

View image on TwitterView image on Twitter
101 people are talking about this

Кога е уапсен лидерот на картелот Хозе Родриго Аречига Гамбоа, познат како Чино Антракс, почнале да кружат приказни дека Клаудија е еден од новите лидери. Таа тоа го негирала, но на Инстаграм уредно ги поставувала своите фотографии како со оружје, позира во незамислив луксуз.

Наводно починала од предозирање, а пронајдена е во Кулијакан, град во мексиканската сојузна држава Синалоа.

Шокантно е тоа што на Инстаграм да има 295.000 следбеници кои се тотално одушевени од нејзиниот животен стил.