Откако ги фати на дело  љубовници, лутата жена, со помош на пријател, реши да им се одмазди и тоа на среде улица пред зачудените минувачи. Но ,  таа беше спречена од нејзиниот сопруг, кој цврсто ја покри со своето тело  љубовницата, врескајќи кон неговата сопруга да ги остави на мира.

Целата драма се одвиваше на истокот на Кина, а ниеден од минувачите не се обиде да ја смири ситуацијата.