Search
вторник 2 јуни 2020
  • :
  • :

„Ви ги знаеме сметките, донирајте или со Уредба ќе ви земеме пари“

Македонија

Заболени
2,391
+76
Мртви
141
+1
Излечени
1,595
Активни
655
Last updated: 02/06/2020 - 22:32 (+02:00)

Рекетирање, Луј Витон и донирање!

Во буџетот фалат многу пари. Но да не заборавиме дека Екипата на З.З. "Кики-Фрики-Шеки-Боки" во 2018/19та изрекетира пари од многу фирми, а сега на другите им се закануваат "Ви ги знаеме сметките, донирајте или со Уредба ќе ви земеме пари"! И точно е, внимателно и лично тој ги има гледано сметките на многу фирми за да им ја даде специјалната донаторска понуда "1€ за Виц'то"!Да се потсетиме, според објавеното во медиумите и соц.мрежи, колку "Луј Витон-донации" земала оваа екипа, за нив, за "црквата" и за брат му:Дан Мак = 250.000€Сиљан од Битола = 750.000ОРКА = 1.500.000Фирма на почесен 1.конзул = 200.000Фирма на почесен 2.конзул = 250.000Пелистерка = 500.000"Европа 92" = 500.000НОЕЛ Гевгелија = 1.000.000€Сопственик на фирма за телекомуникации (сега покоен) 400.000€Сопственик на познат ланец самопослуги во Скопје и МК = 200.000 Сопственик на фирма за трговија со нафтени деривати = 200.000Сопственик на неколку аптеки во СК = 200.000€Фирма концесионер во ФЗО = 300.000Градежна СК фирма со одлични локации во Карпош и Аеродром = 250.000€20тина помали успешни фирми од Штип, Куманово, ОХ, Струмица, Прилеп, Струга, Тетово, Велес (просек по 20.000) = 400.000Вкупно (многу други не знаеме) 6.400.000€Многу пари изрекетира. Сега бара солидарност и донации!

Gepostet von Antonio Miloshoski am Montag, 6. April 2020

loading...