Освен крововите, огромна штета е предизвикана и на автомобилите, а големи парчиња мраз сериозно повредиле и голем број грла на крави и овци.

Komisija će izaći na teren i popisati nastalu štetu.

– Страшно беше. Прст пред око не се гледаше, а последиците и пустошот го видовме дури кога се стивна. Сите објекти, преку 50, кои беа прекриени со керамиди или салонит се уништени, додека помала штета е предизвикана кај оние со лимен кров, изјави жител на селото, пренесува српски Блиц.

Драматични снимки се забележани во селото Мачковац кај Крушевац, Студеници, Трстеник, Крушевац. Утре на северот и западот на Србијасе очекува умерено облачно и суво време.

Во останатите предели облачно и посвежо, на места со дожд и тоа во главно на истокот и југот на земјата.