Search
четврток 9 јули 2020
  • :
  • :

Виктор Димовски е нов директор на Агенцијата за национална безбедност, Радо ма чести ете ти поклон од СДСМ за роденден твој кадар е батково

Македонија

Заболени
7,572
+166
Мртви
362
+3
Излечени
3,624
Активни
3,586
Last updated: 09/07/2020 - 21:47 (+02:00)

Поранешниот прв разузнавач, Виктор Димовски е назначен за директор на Агенцијата за национална безбедност.

Димовски е доктор на политички науки и дипломат од кариера со повеќе од 20 години дипломатско искуство. Во изминатиот период бил амбасадор во Србија и Црна Гора, како и во Израел. Во периодот од 2007 до 2009 година Димовски беше директор на Агенцијата за разузнавање, со одлука на тогашниот претседател, Бранко Црвенковски.

loading...