Од конзулатот информираат дека за таа цел Министерството за здравство има отворено единствена сметка каде може да се уплатуваат средства кои ќе бидат искористени за набавка на стоки, добра и услуги кои се потребни.

Апелот е упатен до сите граѓани кои живеат и работат во сојузните покраини Баварија и Бадерн Виртенберг, а се подготвени да придонесат за надминување на состојбата со корна вирусот и заштита на населението во татковината, стои во апелот за донации.