Таа чекала да заспие сопругот, па го полила со бензин и го запалила, а причината за тоа били откако тој претходно ја злоставил нивната 7-годишна ќерка.

Ванеса ја призна вината и раскажа дека одлучила да го запали жив, затоа што доколку го убиеше со оружје многу лесно и без мака ќе умрел, а тој не заслужувал брзо и лесно умирање.

Винсент го преживеа нападот, но се здоби со изгореници од висок степен, а против него ќе биде подигнато обинение за педофилија, како и за сексуален напад врз малолетно лице.